Hulp nodig voor jouw headshaker? Hulp nodig voor jouw headshaker?

Veelgestelde vragen

Direct verder zonder dat je hoeft te wachten op een reactie? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hoe weet ik of mijn paard écht last heeft van headshaking?

Gelukkig is niet ieder paard dat schud met zijn hoofd, meteen een echte headshaker! Het onderscheid zit hem vooral in de manier van schudden en of deze beweging bewust wordt aangestuurd of niet. Daarnaast kunnen er ook nog andere dingen aan de hand zijn, als je tics ziet bij jouw paard! Om je dus écht goed antwoord te kunnen geven op deze vraag, heb ik de Headshaking Check ontwikkeld.  Met deze handige check kom jij er binnen no time achter of jouw paard mogelijk een échte headshaker is, (of niet).  En geef ik je nog wat extra tips over wat je in zo'n geval het beste kunt doen.

Je kunt deze Headshaking Check gratis doen. Klik hier om daar naar toe te gaan.

Is er iets wat ik zelf kan doen voor mijn paard? 

Het headshaking-syndroom is complex, maar gelukkig zijn er wel dingen die jij zelf kunt doen om het leven van jouw paard een stukje aangenamer te maken. Zo zijn er verschillende praktische oefeningen die jij eenvoudig kunt toepassen om jouw headshaker te kalmeren.

Vaak is het zo dat wanneer je paard veel last heeft van tics en jeuk dat je paard zichzelf probeert te beschermen tegen de pijn, door te verkrampen.  Helaas resulteert dat vaak alleen maar een toename van de klachten. Er zijn geen medicijnen of supplementen die dit tegengaan.  Maar er zijn wel praktische en eenvoudige oefeningen die jij kunt toepassen om je paard te helpen ontspannen, ontladen en pijn te verzachten. 

Klik hier om meer te ontdekken over deze oefeningen!

Kan ik de situatie van mijn headshaker aan je voorleggen?

Het is heel begrijpelijk dat je het allerliefst een paar extra ervaren ogen zou willen op de situatie van je paard! Daarom heb ik binnen mijn begeleide programma daarvoor een mogelijkheid gecreëerd zodat jij me jouw situatie kan voorleggen, vragen kunt stellen zodat ik je kan adviseren en begeleiden in het proces van het vinden van een blijvende oplossing! Klik hier om alles te lezen over dit programma.

Heb je adviezen over wat ik het beste kan doen met mijn headshaker?

Absoluut! Ik heb tientallen tips en adviezen voor je die je kunt vinden in één van mijn vele artikelen, de podcast, de headshaking check maar ook op social media! Zorg dat je me volgt op facebook en instagram!

Kan ik een afspraak met je maken om mijn paard te laten onderzoeken en behandelen?

Dat kan zeker, mits je mijn begeleide programma de Headshaking Guide hebt gevolgd! Klik hier om dit programma te bekijken.

Helaas zijn er meer paarden die lijden aan het headshaking-syndroom, dan die ik in m'n eentje kan helpen. Dit heeft er in het verleden al diverse keren voor gezorgd dat de wachtlijst opliep tot ruim 6 maanden.  Het is helaas voor mij  mogelijk om iedereen te helpen, en om klaar te staan voor alle vragen die daarbij komen kijken. Daarom heb ik er bewust voor gekozen om enkel nog paarden onder behandeling te nemen van deelnemers aan mijn programma de Headshaking Guide.  In de Headshaking Guide gaan we eerst stap voor stap de juiste aanpakstrategie hanteren, waardoor jij als eigenaar over de juiste kennis en tools beschikt om de klachten van je paard op te lossen.  Dat vergroot de slagingskansen enorm, plus het scheelt in het aantal nodige behandelingen. Dus win win voor ons beide.

Maak je wel eens een uitzondering voor mensen die al alles geprobeerd hebben?

Nee. Dit klinkt misschien een beetje cru, maar "alles" is een breed begrip.  Er zijn absoluut mensen die al veel hebben geprobeerd, maar vaak zonder dat ze weten wat er nu echt aan de hand is met hun paard. Alles is dus gebaseerd op een vermoeden, en daardoor zijn er heel veel dingen in het rijtje met uitprobeersels al niet eens relevant voor het aanpakken van de klachten. Daarom is het dus des te belangrijker om eerst goed onderzoek te doen, voordat je van alles gaat proberen. 

Zelfs als de dierenarts het niet meer weet, wil het niet automatisch zeggen dat je een uitzondering bent. Heel vaak is er gefocust op symptomen en symptoombestrijding. Dat heeft niets te maken met een gedegen onderzoek en het aanpakken van de oorzaak. 

Dus natuurlijk is het vervelend als je daardoor al veel tijd, geld en energie kwijt bent, maar ook logisch dat er nog niets is opgelost! 

... ...

Staat je vraag er niet tussen?

Dan kun je hieronder het contactformulier invullen en kom ik z.s.m. bij je terug.

error: Content is protected !!