Er lijkt een flinke toename te zijn aan paarden die lijden aan het headshaking-syndroom. De klachten zijn heftig, paarden lijden veel pijn en ongemak maar het klachtenbeeld is meestal niet goed te doorgronden.
Als dierenarts of behandelaar doe je je uiterste best om iets te vinden waarmee je het paard in kwestie comfortabeler kunt maken, maar helaas vaak zonder resultaat.
Het liefst zou je willen dat je eigenaren die bij je komen met dit vraagstuk gerust kunt stellen door de regie te nemen over de klachten omdat je precies weet hoe je deze het beste aan kunt pakken.
Als professionele dierenarts of behandelaar wil jij niets liever dan jouw klanten op de best mogelijke manier te helpen met hun paard met headshakingsklachten.
In plaats van maar allerlei dingen te gaan proberen in de hoop dat het werkt en er zelf een beetje hoofdpijn van te krijgen, met een gerust hart jouw klanten meenemen in de te nemen stappen op weg naar een oplossing.
Een duidelijke en logische strategie hanteren om jouw klanten stapje voor stapje verder te helpen om de headshakingsklachten onder controle te krijgen.
Uiteindelijk jouw klant kunnen helpen en ondersteunen met een lange termijn oplossing, in plaats van een aanpak die gebaseerd is op het onderdrukken van allerlei symptomen.
Toen ik in 2015 voor het eerst in aanraking kwam met het headshaking-syndroom stond ik voor een raadsel. Wat er medisch gezien bekend was over deze aandoening, bood geen oplossing voor het paard van mijn klant. Daarom besloot ik zelf op onderzoek uit te gaan en om tot de bodem uit te pluizen waar ik precies mee te maken had bij dit paard.
Inmiddels zijn we ruim 9 jaar verder en heb ik meer dan 700 headshakers onderzocht en behandeld. Door schade en schande ben ik wijzer geworden en heb ik uiteindelijk een succesvolle aanpakstrategie weten te ontwikkelen waarmee ik klanten heel gericht kan helpen om de headshakingsklachten van hun paard op te lossen. Deze opgedane kennis wil ik ook delen met jou als professional zodat meer headshakers echt holpen kunnen gaan worden.
Ontdek hoe jij jouw klanten met een headshaker helpt aan een klachtenvrij paard!
Leer hoe jij jouw klanten op de beste manier kunt adviseren en begeleiden in dit proces.
Neem de regie over de headshakingsklachten en hanteer een gerichte aanpak voor een optimaal resultaat!
Ook wij zien een toename van het headshaking-syndroom bij paarden in onze kliniek. Vanuit onze opleiding tot dierenarts hebben wij niet veel kennis gekregen over headshaking, en er zijn wel wetenschappelijke onderzoeken maar eigenlijk is er nog steeds geen concreet plan van aanpak voor ontwikkeld. Daarom was ik heel benieuwd naar de aanpak die Janneke hanteert omdat verschillende klanten van ons goed door haar geholpen zijn. Ik moet zeggen ik ben enorm positief verrast, want manier waarop Janneke uitleg geeft is heel verhelderend en het verklaard ook verschillende vraagstukken die ik zelf had als behandeld dierenarts.
Ellen M.
dierenarts
Verdiep jouw kennis over het headshaking-syndroom en laat je scholen in hoe jij deze aandoening op de beste manier te lijf kunt gaan.
Leer hoe jij jouw klanten met een headshaker nog beter kunt helpen om deze klachten van hun paard aan te pakken voor een blijvend resultaat!
Datum: Nader te bepalen (Januari '25)
Tijden: 9:30 tot 17:00 uur
Locatie: Midden Nederland
Investering: €199,-
Deelnemers: Dierenartsen, Therapeuten, Instructeurs, Zadelmakers en Bitfitters (min. 5 en max. 20 personen).
Copyright © Janneke Zijderveld, Ruiterbewust . All Rights Reserved