Tips voor een succesvolle aanpak bij het headshaking-syndroom van je paard!

Headshaking Tutorials Headshaking Tutorials

Ik deel mijn belangrijkste tips met jou in korte praktische video's,

zodat jij kunt afrekenen met de headshakingsklachten van jouw paard!

Geen abracadabara wel A B C!

Niet eerst alles uitproberen in de hoop dat iets werkt,

maar stap voor stap met een logische en bewezen aanpakstrategie!

IS jouw paard onlangs begonnen met headshaken?

Dan zijn dit waarschijnlijk de vragen waar jij op dit moment mee rondloopt...

Waarom schudt mijn paard met zijn hoofd?
Wat is er aan de hand met mijn paard?
Kan ik mijn paard hier vanaf helpen?
Wat kan ik doen voor mijn paard? 
Heeft mijn paard veel pijn?
Komt het ooit nog wel goed?

Er komt best veel kijken bij het aanpakken van het headshaking-syndroom. Dit is namelijk geen aandoening die 1 2 3 eventjes te fixen is. Toch is er in 95% van de gevallen wel een oplossing mogelijk.

Mits jij als eigenaar bereid bent om te doen wat nodig is, en ook de handen uit de mouwen te steken.  Want het headshaking-syndroom wordt vaak als een hoofdpijn dossier gezien... ongrijpbaar... 

Maar in mijn optiek heeft dit vooral te maken dat de focus vaak alleen op de trigeminus zenuw ligt en daarnaast veel op symptomen. Terwijl die vaak niet relevant zijn voor een oorzaak of oplossing.  En als je dan dus alles daarop inzet, dan kom je dus geen ene steek verder.

Dat klinkt hard, maar dat is ook waar veel mensen stranden wanneer ze de headshakingsklachten van hun paard proberen op te lossen met medicatie, druppeltjes, supplementen, neusnetjes of bijv. UV kappen.

Ik denk dat als je echt een blijvende oplossing wilt vinden voor je paard, dat het veel belangrijker is om echt naar de onderliggende oorzaak te gaan kijken. En meestal ligt dat bij ieder paard net weer eventjes ietsje anders. 

Pas als je de oorzaak hebt gevonden, kan je pas het gericht gaan oplossen. En als je dat logisch in de oren klinkt, dan zou ik me zeker aanmelden voor deze Headshaking Tutorials waarin ik mijn tips hierover gratis met jou deel!


Ontdek hoe jij de headshakingsklachten van jouw paard te lijf kunt gaan, voor een klachtenvrij paard!

Als jij de headshakingsklachten van jouw paard wilt oplossen, dan is het essentieel om jouw kennis over deze problematiek te verbeteren. Ik geloof namelijk dat betere kennis ook automatisch leidt tot betere keuzes. En betere keuzes leiden weer tot betere resultaten.

Daarmee bedoel ik niet dat jij als eigenaar iedere botje, spiertje of peesje zou moeten weten, maar wel dat je duidelijk hebt over wat deze aandoening precies inhoud.

Bovendien geeft de duidelijkheid je ook veel meer rust,

en dat is meestal wel iets wat je goed kunt gebruiken als er iets mis is met je paard!

Betere kennis leidt tot betere keuzes,

en betere keuzes leiden tot betere resultaten!

In deze reeks met gratis tutorials neem ik je kort mee in de wereld van het headshaking-syndroom.  Ik bespreek hier onder andere wat het headshaking-syndroom nu eigenlijk is, waarschuw je voor veel voorkomende valkuilen en misleidende symptomen. En deel tips over hoe jij dit het beste kunt aanpakken.

Deze Headshaking Tutorials nemen je mee langs alle stappen van een succesvolle aanpak van het headshaking-syndroom.

gratis tutorials met praktische tips voor je headshaker!

Ontvang gratis tips om het headshaking-syndroom van jouw paard gerichter en effectiever op te lossen!

Geen langdradige theorie├źn maar korte to the point video's waarin je in enkele minuten belangrijke tips ontvangt om deze klachten bij jouw paard nog sneller en beter te kunnen oplossen!

Naar wie kan ik de tutorials toesturen?

Close